Pildid: Manila lennujaamas saadi kohvritest kätte 1500 kilpkonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Filipiinide politsei sai Manila lennujaamast kätte enam kui 1500 elusat kilpkonna, kes olid mässitud kleeplinti.

Kilpkonnad leiti kohvritest, mida keegi lennujaamast kaasa ei võtnud. Mustal turul oleks loomad võinud maksta enam kui 4,5 miljonit Filipiinide peesot ehk umbes 77 000 eurot.

Politsei arvab, et kilpkonni smugeldada püüdnud inimene jättis kohvrid lennujaama maha, kui mõistis, kuivõrd ränk karistus võib teda ebaseadusliku loomadega äritsemise eest tabada. Vahele jäämise korral võib smugeldajat oodata kuni kahe aasta pikkune vangustus ning trahv kuni 200 000 Filipiinide peesot.

Neljast eile Ninoy Aquino rahvusvahelises lennujaamas avatud kohvrist leiti kokku 1529 eri liikidest kilpkonna, nende seas äärmiselt ohustatud Aafrika kannuskilpkonni.

Filipiinide tollibüroo teatel jättis kilpkonnad lennujaama Filipiinide kodanik, kes saabus Hongkongist Philippine Airlinesi lennukiga.

Kilpkonnad anti üle eluslooduse salakaubanduse jälgimise üksusele.

Kilpkonni peetakse tihti eksootiliste lemmikloomadena, aga vahel kasutatakse neid ka rahvameditsiinis või serveeritakse mitmel pool Aasias delikatessidena. On neid, kes peavad kilpkonna liha afrodisiaakumiks ning looma luudest tehtud pulbrit pruugitakse ravimina.

Eelmisel nädalal püüti smugeldada 3300 kilpkonna paadiga Malaisiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles