USA viib õppusteks Iisraeli raketitõrjesüsteemi THAAD

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketipüüdursüsteem THAAD
Raketipüüdursüsteem THAAD Foto: SCANPIX

USA viib ajutiselt Iisraeli ühisteks sõjaväeõppusteks raketitõrjeüsteemi THAAD, ütlesid ametnikud esmaspäeval.

Raketitõrjesüsteemi Iisraeli paigutamist kinnitasid mõlemad riigid. Iisraeli sõjavägi rõhutas, et see «ei ole seotud ühegi kindla päevakohase sündmusega».

Tegu on esimese omataolise õppusega Iisraelis, ehkki kaks liitlas korraldavad regulaarselt sõjamänge. Manöövrite tähtaega ei ole avaldatud.

Iisraelil on ka enda raketitõrjesüsteem, kuid õppuse käigus tahetakse uurida, kuidas kasutada selle kõrval ka THAAD-i, et «olla valmis igaks väljakutseks tulevikus,» ütles Iisraeli sõjaväe pressiesindaja Jonathan Conricus.

Samuti lubab see USA sõjaväel harjutada THAAD-i kiiret paigutamist üle maailma, lisasid ametnikud.

«Näeme seda võimalusena harjutada Ameerika arenenud õhukaitsesüsteemi integreerimist Iisraeli lennuväe õhukaitsesüsteemiga,» ütles Conricus.

«THAAD-i süsteemi peetakse üheks arenenumaks omataoliseks maailmas,» ütles sõjaväe pressiesindaja.

Õppusest võtavad osa üle 200 USA sõjaväelase ja THAAD-i süsteemi hulka kuuluvad radarid ja laskesüsteemid. Komponendid ja personal tulevad Ühendriikidest ja Itaaliast, lisas Conricus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles