Sitsiilia maffiale anti tõsine hoop

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia võimude koostöö Belgia politseinike ja Europoliga viis enam kui 30 Sitsiilia maffiaga seotud isiku vahistamiseni.
Itaalia võimude koostöö Belgia politseinike ja Europoliga viis enam kui 30 Sitsiilia maffiaga seotud isiku vahistamiseni. Foto: Brancolini/Fotogramma/Ropi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Eile varahommikul vahistas Itaalia maffiavastane uurimisüksus koostöös politseiga 32 väidetavat Sitsiilia maffiaga Cosa Nostra seotud inimest.

Võimuorganid korraldasid läbiotsimisi mitmes Sitsiilia linnas, teiste hulgas Palermos, Trapanis ja Catanias ning vahistasid kokku 32 väidetavalt Sitsiilia maffiaga Cosa Nostra seotud inimest.

Vahistamisele eelnes põhjalik juurdlus, mille Itaalia võimud viisid läbi koostöös Europoli ja Belgia politseiga. Uurimine kandis koondnime Operation Kerkent ja sai alguse 2015. aastal. Selle eesmärk oli tabada Agrigento piirkonna Cosa Nostra, mis teadaolevalt tegutseb lisaks Sitsiilia saarele ka Itaalia põhja- ja lõunaosas.

Maffiagruppi kahtlustatakse kanepi, kokaiini ja sünteetiliste uimastitega kaubitsemises, relvade ja lõhekainete smugeldamises ning ühes inimröövis. 

Vahistatute seas oli jalgpalliklubi Juventus F.C toetava grupeeringu Ultras Bravi Ragazzi juht. 

Operatsiooni õnnetumise tagas edukas koostöö Europoli, Belgia ja Itaalia vahel. See on selge näide koostööst, mille eduka tulemusena üritatakse piiri panna ohtlikule maffiagrupeeringule, mis lisaks Itaaliale tegutseb mitmel poole mujal Euroopas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles