Tšehhis tappis koduaias peetud lõvi oma peremehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikult koduaias peetud lõvi tappis oma peremehe.
Ebaseaduslikult koduaias peetud lõvi tappis oma peremehe. Foto: UWE ANSPACH / AFP / SCANPIX

Tšehhis tappis ebaseaduslikult koduaias peetud üheksa-aastane lõvi täna hommikul oma aretajast peremehe.

34-aastane Tšehhi mees Michal Prasek pidas koduaias puuris kaht lõvi, keda soovis lõvikutsikate saamise nimel paaritada. Nõutud litsentsi tal nende pidamiseks polnud.

Täna avastas Praseki isa oma aretajast poja surnukeha isase lõvi puurist.

Sündmuskohale saabunud politsei tulistas mõlemad loomad surnuks. Politsei pressiesindaja sõnul oli loomade tapmine ainus võimalus, et mehe surnukeha puurist kätte saada.

Teadaolevalt ostis Prasek isase lõvi 2016. aastal ja aasta hiljem emase lõvi. Ta hoidis loomi isetehtud puurides oma koduaias Zděchovi linnas.

Meest oli korduvalt trahvitud loomade ebaseadusliku pidamise pärast, sest loomade kinnihoidmiseks kasutatud puurid ei vastanud eeskirjadele. Lõvide pidamine põhjustas pahameele ka mehe naabrite seas, kellele ei meeldinud kiskjate viibimine nende kodukandis.

Mullu juunis oli omanik emalõviga jalutuskäigul, kui lõvi ründas ja vigastas ühte ratturit. Lõvi oli tol ajal oma omaniku lõa otsas.

Ent Tšehhi võimud ei võtnud lõvisid mehe valdusest sunniviisiliselt, kuna neil polnud kohta, kuhu loomad toimetada. Samuti ei tuvastatud loomade väärkohtlemist, mistõttu ei paistnud nende äravõtmine hädavajalik.

«Tänane vahejuhtum aitab ehk viimaks selle pikaajalise probleemi lahendada,» ütles Zděchovi linnapea Tomas Kocourek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles