Vene islamisti süüdistatakse Saksamaal pommirünnaku plaanimises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei transportimas terrorisüüdistuse saanud Magomedi (vasakult teine, kaetud peaga).
Saksa politsei transportimas terrorisüüdistuse saanud Magomedi (vasakult teine, kaetud peaga). Foto: ULI DECK / AFP / Scanpix

Saksa prokuratuur esitas Berliini jõuluturu ründaja Anis Amri tuttavale Vene islamistile süüdistuse pommirünnaku plaanimises.

Anis Amri.
Anis Amri. Foto: Uncredited / AP / Scanpix

Kahtlusalune Magomed-Ali C. plaanis rünnakut koos tuneeslase Amriga, kes tappis 2016. aastal jõuluturul veokiga rahvamassi sõites 12 inimest, ja Prantsuse džihadisti Clement Bauriga.

Uudisteportaali Zeit Online andmeil on Magomed-Ali C. pärit Dagestanist ja hoidis 2016. aasta oktoobris oma korteris Berliinis lõhkeainet TATP.

Venemaa kodanik vahistati 2018. aasta augustis ja ametlik süüdistus pommirünnaku plaanimises esitati talle 25. veebruaril, teatas prokuratuur.

Süüdistuse järgi planeeris ta koos Prantsusmaal vahistatud Bauriga islamistlikku rünnakut Saksamaal, et tappa või vigastada nii paljuid kui võimalik ning luua hirmu ja ebakindluse õhustikku.

Clement Baur. 
Clement Baur. Foto: / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles