Prantsuse lennukikandja Charles de Gaulle lahkus Aasia missioonile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukikandja Charles de Gaulle.
Lennukikandja Charles de Gaulle. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Prantsuse lennukikandja Charles de Gaulle lahkus teisipäeval Touloni sadamast pärast kaks aastat kestnud uuendustöid. 

«On mõned lahkumised, mis jätavad kibeda maitse suhu, kuid mitte teie. Teie (lahkumisel) on juba võidu maik,» ütles Prantsuse kaitseminister Florence Parly lennukikandja meeskonnale. 

Sõjalaeva tuumareaktorid peaksid varustama laeva energiaga järgmised 20 aastat. 

Enne India ookeani ja Vaikse ookeani regiooni suundumist osaletakse Vahemerel kuu aega Prantsuse operatsioonis äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu. Seejärel suundub lennukikandja lahingugrupp Suessi kanali kaudu Singapuri. Samuti osaletakse õppustel koos Egiptuse, India ja Jaapani merevägedega. 

Charles de Gaulle ei kavatse oma missiooni raames suunduda Lõuna-Hiina merele, mis on Hiina ja mitmete teiste riikide vahelise territoriaalvaidluse keskmes, teatas Prantsuse kaitseministeerium. 

Lennukikandja lahingugruppi kuulub veel kaks fregatti, varustuslaev, tuumaallveelaev ning roteeruv laevade grupp Portugalist, Taanist, Ühendkuningriigist, Itaaliast, Austraaliast ja USA-st. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles