India tänavakrantsist sai politsei eliitüksuse pommikoer

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asha on India esimene segavereline pommikoer.
Asha on India esimene segavereline pommikoer. Foto: STR / AFP

Umbes 18 kuud tagasi pidi tänaval elanud krants Asha põgenema teda kividega loopinud laste eest. Tänaseks on koerast saanud India politsei eliitüksuse liige.

Asha päästeti poolteist aastat tagasi Lääne-Bengali osariigi politsei poolt pärast seda, kui ametnikud leidsid väärkohtlemise osaks langenud koera oma treeningala lähedalt.

«Kui koer siseruumidesse viidi, siis ta veritses,» ütles Lääne-Bengali politseiakadeemia töötaja Dipankar Bhattacharya AFP-le.

Politseinikud mõtlesid algselt krantsi koduloomaks võtta ning oma baasis hoida, kuid tuli välja, et Asha haistmismeel on vähemalt sama hea kui teenistuses kasutatavatel tõukoertel. Akadeemia direktori sõnul läbis Asha pool aastat kestnud koolituse lihtsa vaevaga ning lõhkeaine ja narkootikumide avastamine polnud endise tänavakoera jaoks mingi probleem.

«Tema tulemused olid tõukoertest paremad. Ta suutis hüpata pea kahe meetri kõrgusele ja ületada tõkkeid,» ütles direktor. Lisaks on Asha näidanud märkimisväärset kiirust.

Uskumatult heade tulemuste tõttu otsustati, et Ashast saab esimene segavereline koer, kellel on võimalik liituda India politsei pommirühmaga. Tänaseks on temast saanud 30-liikmelise eliitüksuse täieõiguslik liige. 

Pommikoer Asha. 
Pommikoer Asha. Foto: STR / AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles