VIDEO: USA politsei pidas kinni koduhoovis prügi koristanud mustanahalise mehe (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahejuhtumit, kus politsei ähvardas Colorado osariigis relvaga oma terrassi koristanud mustanahalist meest, filmis tema majanaaber.
Vahejuhtumit, kus politsei ähvardas Colorado osariigis relvaga oma terrassi koristanud mustanahalist meest, filmis tema majanaaber. Foto: Kaader videost / Facebook

Politsei ähvardas USAs Colorado osariigis relvaga mustanahalist meest, kes parasjagu korjas oma maja juurest kokku rämpsu, ja süüdistas teda võõrale territooriumile tungimises.

Boulderi linna politsei astus mehele ligi eelmise reedel hommikul, kui ta parasjagu korjas prüginäpitsatega rämpsu terrassil, mis oli märgistatud eravalduse sildiga, ning küsis temalt, kas tal on luba maja juures viibida, kirjutas NBC News.

Mees kinnitas politseinikule, et ta elab ja töötab majas ning näitas talle ka oma üliõpilaspiletit, kuid kordnik pidas ta sellest hoolimata edasiseks uurimiseks kinni ning kutsus välja ka lisajõud, väites, et mees keeldus koostööst ega pannud maha käes olevat nüri eset.

Kinnipeetud mehe majanaaber hakkas terrassil toimuvat filmima ning veebi postitatud videost on näha, kuidas noormees püüab politseinikule selgitada, et see on tema kodu ning et ta pole relvastatud.

«Te olete minu hoovis, relv käes ja ähvardate mind tulistada, sest ma korjan üles prügi,» lausus mees videosalvestisel. «Mul pole relva! See on ämber, see on näpits.»

Kaheksast politseinikust ümbritsetuna teatas mees: «Ma ei istu maha ja te ei saa mind sundida. See on minu kinnisvara, see on minu maja – ma elan siin.»

Politsei on juhtunu suhtes algatanud sisejuurdluse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles