Läti president teeb ettepaneku anda mittekodanike lastele kodakondsus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Raimonds Vējonis.
Läti president Raimonds Vējonis. Foto: Christian Spicker / imago / Scanpix

Läti president Raimonds Vējonis ütles täna, et esitab sel kuul seimile eelnõu mittekodanike Lätis sündinud lastele kodakondsuse andmise seadustamise kohta. 

President ütles pärast kohtumist peaminister Krišjānis Kariņšiga, et eelnõu on sarnane sellele, mille ta esitas ka eelmisele seimile ja selle vastuvõtmise üle otsustab praegune seim.

Varem ütles Vējonis, et esitab oma algatuse uuele seimile lootuses, et sellel on küsimuses teistsugune seisukoht.

«Ei ole õige hoida meie riigis seda mittekodanike institutsiooni, see tuleb ühel hetkel lõpetada. Lätis sündinud lapsed peavad saama Läti kodanikeks. Kui nende vanemad tahavad Läti kodakondsusest loobuda, saavad nad esitada taotluse ja valida endale sobiva riigi kodakondsus,» ütles Vējonis.

Septembris lükkas seim tagasi Vējonise ettepaneku lõpetada mittekodanike lastele sünni järel mittekodaniku staatuse andmine. President väitis, et see aitaks luua Lätis ühtse ühiskonna, mis tugineb jagatud väärtustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles