Kolmveerand Venemaa elanikest ei osaleks poliitilistel protestidel

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionitõusu vastane meeleavaldus Moskvas 2018. aastal.
Pensionitõusu vastane meeleavaldus Moskvas 2018. aastal. Foto: Maksim Šipenkov/EPA/Scanpix

Kolmveerand Venemaa elanikest ei osaleks võimukriitilistel poliitilistel protestidel, selgub sõltumatu Levada-keskuse uuringust.

75 protsenti vastanutest kinnitasid, et nad pigem ei osaleks massiprotestidel, millel esitatakse poliitilisi nõudmisi ja vaid 20 protsenti pidasid oma osalemist nendel võimalikuks. Eelmise aasta märtsis ütles 88 protsenti Venemaa elanikest, et nad ei osaleks poliitilistel protestidel ja nendel osalemist pidas võimalikuks kuus protsenti.

68 protsenti pidas poliitiliste nõudmistega streike, miitinguid ja demonstratsioone oma elukohas vähetõenäoliseks ning 28 protsenti võimalikuks. Poliitiliste protestide korraldamist elatustaseme languse vastu ja kodanikuõiguste kaitseks pidas ebatõenäoliseks 63 ja võimalikuks 34 protsenti. Eelmise aasta märtsis olid need näitajad vastavalt 75 ja 17 protsenti.

Levada küsitles 15.-20. veebruaril 1600 täiskasvanut kõigis Venemaa piirkondades. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles