Endine Air Balticu juht ja väikeomanik Flick ei lase firmast võitluseta lahti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bertolt Flick
Bertolt Flick Foto: Liis Treimann

Baltijas Aviacijas sistemas, millelt Läti valitsus võttis ära 42,7 protsenti Air Balticu aktsiatest, kaalub oma huvide kaitsmiseks erinevaid variante, ütles ettevõttest poolt omav Bertolt Flick.

Nüüdseks endine Air Balticu juht ja väikeomanik Flick sõnas, et BAS on siiani täitnud kõik kohustused, mis 3. oktoobril riigiga aktsionäride lepingus paika pandi, kirjutab Leta.

«On ilmselge, et 200 000 latti 47,2-protsendilise osaluse eest maksta on ebavõrdselt madal hind. Praegusel juhul on valitsus ja Latvijas Krajbanka juhatus käitunud nii Air Balticu kui ka Latvijas Krajbanka omanike huvide vastu. Valitsuse tõttu ei saanud pank tagatiseks antud lennufirma aktsiatest erilist tulu,» rääkis Flick.

Läti otsustas eile riigistada Air Balticu, kuna BAS ei suuda tõenäoliselt tasuda järgmist, miljonitesse lattidesse ulatuvat osamakset firmasse, nagu 3. oktoobril kokku lepiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles