Tõmošenko nõuab Tõmošenko eemaldamist valimisnimekirjast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko.
Julia Tõmošenko. Foto: STRINGER / Sputnik / Scanpix

Ukraina presidendikandidaat ja ekspeaminister Julia Tõmošenko esitas Ukraina presidendile Petro Porosenkole nõudmise kõrvaldada presidendikandidaatide seast Juri Tõmošenko.

«Pöördun praegu esimest korda avalikult Ukraina presidendi poole. Kui teil, härra president, on vähemalt mingid au ja väärikuse riismed ja lugupidamine oma ameti vastu, siis võtke otsekohe oma kloon Tõmošenko, Juri Volodõmõrovitš presidendikandidaatide seast välja ja tõmmake valimissedelitest maha,» ütles Tõmošenko täna pressikonverentsil.

Erakonna Batkivštšõna juhi kinnituse kohaselt on tema nimekaimu Juri Tõmošenko presidendikandidaadiks esitamise taga presidendi administratsioon.

«See on alandav poliittehnoloogia, mis hävitab Ukraina presidendi väärikuse. Selle eesmärk on eksitada valimisjaoskonnas inimesi, kes on närvis või prillid koju unustanud ja panevad ekslikult linnukese minuga samanimelise Juri Volodõmõrovitš Tõmošenko taha,»ütles endine peaminister. 

Eile õhtul teatas peaprokurör Juri Lutsenko, et tabati kaks inimest, eks üritasid pakkuda Juri Tõmošenkole viis miljonit grivnat altkäemaksu, et too oma kandidatuuri maha võtaks.

Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: VALENTYN OGIRENKO / REUTERS / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles