Põhja-Korea andis eetrisse Trumpiga kohtumist ülistava filmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Põhja-Koreas eetrisse antud dokumentaalfilmist. Pildil Donald Trump ja Kim Jong-un.
Kaader Põhja-Koreas eetrisse antud dokumentaalfilmist. Pildil Donald Trump ja Kim Jong-un. Foto: AP/Scanpix

Põhja-Korea riigitelevisioon andis eetrisse dokumentaalfilmi, mis ülistab riigijuhi Kim Jong-uni hiljutist visiiti Vietnami, kus USA presidendi Donald Trumpiga peetud kohtumine ootamatu lõpu leidis.

Linateoses näeb Trumpiga jalutavat naeratavat Kimi, riigijuhi musta limusiini möödumas lippe lehvitavatest kohalikest ja Kimi külaskäiku Põhja-Korea saatkonda, kus töötajate emotsionaalse vastuvõtu järel poseeriti Põhja-Korea eelmiste riigijuhtide portreede ees ühispildiks.

Dokumentaalis näidati Kimi ütlemas, et Põhja-Korea ja USA peavad lõpetama aastakümneid kestnud vaenu, kuid ei mainitud sõnagagi, et tippkohtumine lõppes mingeid konkreetseid tulemusi saavutamata.

Hanoi kohtumine lõppes äkitselt Pyongyangi ja Washingtoni erimeelsuste tõttu Põhja-Korea sanktsioonide küsimuses. Mõlemad riigid süüdistavad teist osapoolt kõneluste nurjumises, kuid on andnud mõista, et uks on avatud tulevastele läbirääkimistele.

Mõnede vaatlejate hinnangul tähendab tuumakõnelustele keskenduva linateose näitamine, et Põhja-Korea loodab kõnelustega jätkata.

Põhja-Korea dokumentaalfilmid teenivad tavaliselt Kimi propaganda eesmärki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles