WikiLeaksile andmeid lekitanud transsooline sõdur sattus taas vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chelsea Manning.
Chelsea Manning. Foto: Suzanne Cordeiro / REUTERS/Scanpix

WikiLeaksile USA sõjaväe salastatud info lekitamise eest 2013. aastal vangi mõistetud Chelsea Manning võeti uuesti vahi alla, sest ka keeldus WikiLeaksi vastu kohtule tunnistusi jagamast.

«Chelsea Manning viibib föderaalametnike vahi all, sest keeldus Virginias Arlintonis vandekohtunikele tunnistusi jagamast,» seisis mittetulundusühingu Sparrow Project väljastatud avalduses. Nende sõnul teatas kohtunik Claude Hilton, et Manningut võib vahi all hoida tähtajatult, kuniks ta rääkima otsustab hakata.

Transsooline USA sõdur, kelle sünninimi oli Bradley Manning ja kellest sai hiljem Chelsea Manning, sai ülemaailmselt kuulsaks USA sõjaväe ja diplomaatiliste salaandmete, -raportite ja memode lekitamisega WikiLeaksile.

USA kohus mõistis Manningi 35 aastaks trellide taha, kuid USA eelmine president Barack Obama andis talle armu ja ta vabanes 2017. aastal. Tema esialgne vabanemistähtaeg olnus 2045. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles