Islami solvamine viib Malaisia mehe kümneks aastaks vangi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris määrati islamit solvanud mehele kümne aasta pikkune vanglakaristus.
Malaisia pealinnas Kuala Lumpuris määrati islamit solvanud mehele kümne aasta pikkune vanglakaristus. Foto: FAZRY ISMAIL / EPA / Scanpix

Malaisias määrati kümne aasta pikkune vanglakaristus mehele, kes avaldas suhtlusvõrgustikus Facebook islamit ja prohvet Muhamedi solvava postituse. Tegemist on viimaste aastate karimima karistusega nimetatud kuriteo eest.

Rassi, religiooni ja keelt puudutavad teemad on mitmerahvuselises Malaisias väga tundlikud, mistõttu soovitavad võimud neil teemadel suhtlusvõrgustikes sõna mitte võtta.

22-aastane mees, kes esines Facebookis kasutajanime Ayea Yea all, läheb Kuala Lumpuri kohtu otsuse järel kümneks aastaks ja kümneks kuuks vangi, kuna avaldas sotsiaalmeedias islamit solvava postituse. 

Malaisia politsei on esitanud süüdistuse veel kolmele sotsiaalmeediakasutajale, kes islamit ja prohvet Muhamedi solvasid, teatas riigi meediaagentuur Bernama.

Agentuuri andmetel teeb kohus lähinädalatel otsuse 52-aastase Facebooki kasutaja Yazid Kongi, Twitteri kasutaja AlvinChow333 ja veel ühe Facebooki kasutaja Danny A'antonio Jr üle. Kõik on eitanud süüdistusi islami solvamises.

Kasutajaid süüdistatakse usuvastases tegevuses ja suhtlusportaalide väärkasutamises. 

«Politsei soovitab rahval mitte väärkasutada sotsiaalmeediat või suhtlusvõrgustikke seal ükskõik millises vormis rassiliselt või usuliselt tundlikke provokatsioone avaldades,» ütles politseiülem Mohamad Fuzi Harun.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles