Etioopia lennuõnnetuses hukkus 157 pardal viibinud inimest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Etioopia riikliku lennufirma Ethiopian Airlines reisilennuk Boeing 737 kukkus täna hommikul alla vahetult pärast õhkutõusmist Etioopia pealinna Addis Ababa lennujaamast. Meedia andmetel hukkusid kõik 157 lennuki pardal olnud inimest.

«Kinnitame, et meie regulaarlend ET 302 Addis Ababast Nairobisse sattus täna õnnetusse,» ütles lennufirma avalduses.

Lennuki pardal oli 149 inimest ja kaheksa meeskonnaliiget, kokku 33 riigist. Kõige rohkem oli lennukis keenialasi - kokku 32. Kanadalasi oli lennuki pardal 18, etioopialasi üheksa, itaallasi, hiinlasi ja Ameerika Ühendriikide kodanikke kaheksa. Õnnetuses hukkus ka kolm rootslast, kolm venelast, kaks poolakat ja üks norralane. Kolmel inimesel oli ÜRO reisiluba.

Väljaanne The Washington Post ja Briti ringhääling BBC kinnitasid kohalikule meediale tuginedes, et kõik pardal olnud inimesed hukkusid.

Lennuk kukkus alla Bishoftu lähistel, umbes 50 kilomeetrit pealinnast lõunas. Õnnetus juhtus kohaliku aja järgi kell 8.44 (Eesti aeg 7.44), kuus minutit pärast õhkutõusmist Etioopia pealinna Addis Ababa lennuväljalt. Lend oli teel Keenia pealinna Nairobisse.

Uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku sõnul tekkis õnnetuspaika hiiglaslik kraater ja ümbruskonnas on laiali reisjate isikud asjad ning lennukitükid.

Õnnetusse sattunud Boeing 737-800MAX on sama tüüpi lennuk, kui mullu oktoobris Indoneesias alla kukkunud õhusõiduk. Lennufirma Lion Air lennuk kukkus alla 13 minutit pärast õhkutõusmist Jakarta lennuväljalt, õnnetuses hukkus 189 inimest.

Ameerika Ühendriikide ettevõtte Boeing teatas, et on lennuõnnetusest teadlik. «Boeing on väga kurb pärast teadet, et ettevõtte Ethiopian Airlines reisijad ja meeskond on hukkunud,» teatas firma avalduses ja lubas pakkuda tehnilist abi lennuõnnetuse põhjuste tuvastamisel. 

Hukkunud lennuk oli võrdlemisi uus ja saabus esimest korda Etioopiasse mullu 15. novembril.

Õnnetuse ohvrite perekondadele avaldasid kaastunnet mitmete välisriikide presidendid, aga ka Keenia president Uhuru Kenyatta ja Etioopia peaminister Abiy Ahmed.

Ettevõtte Ethiopian Airlines, mis on Aafrika suurim lennufirma, viimane lennuõnnetus leidis aset 2010. aastal, kui lennuk Boeing 737-800 plahvatas pärast õhkutõusmist Liibanonis. Õnnetuses hukkus 83 reisijat ja seitse meeskonnaliiget. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles