Pakistanis leiti kadunuks jäänud Euroopa alpinistide surnukehad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallane Daniele Nardi ja britt Tom Ballard jäid Nanga Parbatil kadunuks 24. veebruaril.
Itaallane Daniele Nardi ja britt Tom Ballard jäid Nanga Parbatil kadunuks 24. veebruaril. Foto: twitter

Pakistanis maailma kõrguselt üheksandal mäel peaaegu kaks nädalat tagasi kadunuks jäänud itaalia ja briti mägironija surnukehad on leitud, teatas Itaalia suursaadik eile.

Itaallane Daniele Nardi ja britt Tom Ballard jäid Nanga Parbatil kadunuks halbades ilmastikutingimustes 24. veebruaril 6300 meetri kõrgusel, vaid kaks päeva pärast tõusu alustamist.

Nad püüdsid mäetippu vallutada marsruudi kaudu, mida mööda pole kunagi varem edukalt Nanga Parbatile tõustud.

Itaalia suursaadik Pakistanis Stefano Pontecorvo teatas eile Twitteris, et kahe mägironija surnukehad tuvastati aerofotodelt.

«On valus teatada, et otsingud on ametlikult lõppenud,» kirjutas diplomaat. «Otsingumeeskond on ametlikult kinnitanud, et umbes 5900 meetri kõrgusel märgatud siluetid kuuluvad Danielele ja Tomile.»

Itaalia suursaadiku infot kinnitati ka Nardi Facebooki lehel.

Nardi ja Ballardi surnukehad leidis hispaania mägironijate ja pakistani alpinisti Rehmatullah Baigi otsingumeeskond põhjaliku otsinguoperatsiooni tulemusena, mille käigus kasutati ka droone.

Ballardi ema, šotlanna Alison Hargreaves oli esimene naine, kes ronis üksinda maailma kõrgeimale tipule Mount Everestile. Hargreaves suri 33-aastaselt Himaalajas maailma kõrguselt teisel mäel K2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles