Itaallanna tellis Sitsiilia maffialt eksmehe julma mõrva (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahajäetud ja varguse ohvriks langenud naine lasi Sitsiilia maffial endise armukese elusalt tsementeerida.
Mahajäetud ja varguse ohvriks langenud naine lasi Sitsiilia maffial endise armukese elusalt tsementeerida. Foto: Alberto Lo Bianco / IPA / PA Images / Scanpix

Itaalia politsei vahistas mõrva tellimises kahtlustatava naise ja neli väidetavat mõrvarit pärast seda, kui betoonsamba seest tuli välja kuue aasta eest elusalt tsementeeritud mehe surnukeha.

Väidetavalt tellis 64-aastane naine neljalt Sitsiilia maffia liikmelt oma endise armukese mõrva. Naine oli mehe peale vihane, kuna armuke oli ta maha jätnud ja varastanud tema ehted, teatas politsei. Mehed täitsid tellimuse ja tsementeerisid elusa mehe betooni sisse.

Ohver oli 41-aastane albaanlane Lamaj Astrid, kes kadus jäljetult 2013. aastal. Kuus aasta hiljem avastati maffiavastase juurdluse käigus mehe surnukeha Caltanissetta provintsis asuva villa betoonist samba seest. 

Mehe surnukeha leiti juba jaanuaris, kui ehitajad selle maja renoveerimise käigus avastasid. Võimud tegid uudise teatavaks aga alles sel nädalal.

Neli väidetavat tapjat vahistati Sitsiilias ja nad kõik on seotud mõjuka maffiaperekonnaga. Neid süüdistatakse mõrvas ja surnukeha varjamises. Mõrva tellinud naine üritas pärast uudise päevavalgele tulekut Itaalias põgeneda, aga politseil õnnestus ta vahistada.

Väidetavalt ei suutnud naine andestada seda, et mees ta maha jättis ja temalt ehteid varastas ning seetõttu otsustas ta tellida mehe mõrva.

«Tal olid tähtsad kontaktid Riesi maffias,» ütles politseinik Itaalia ajalehele La Repubblica. «Maffiaboss andis viimaks oma nõusoleku mõrvatellimuse täitmiseks.»

«Surnukehade tsementeerimine on Sitsiilia maffia jaoks tavapärane praktika,» ütles Palermo ülikooli ajalooprofessor Salvatore Lupo. «See on väga mõistuspärane tegu, sest kui keha ei leita, muudab see politseijuurdluse aeglasemaks.» 

Samas tõdes Lupo, et vahel maffia soovib, et surnukehad üles leitakse, et saata seeläbi sõnumit. «Näiteks, kui ohver tapeti seepärast, et ta lobises midagi politseile, pandi talle pärast mõrva suhu kivi. Kui ta tapeti raha varastamise või ahnuse pärast, asetatasid tapjad tema suguelundite juurde rahatähed,» ütles professor.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles