Kim Jong-uni venna tapmises kahtlustatav pääses süüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvenna tapmises kahtlustatav Indoneesia kodanikust Siti Aisyah vabastati mõrvasüüdistusest.
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvenna tapmises kahtlustatav Indoneesia kodanikust Siti Aisyah vabastati mõrvasüüdistusest. Foto: Yam G-Jun / AP / Scanpix

Malaisias vabastati täna mõrvasüüdistusest Indoneesia kodanikust Siti Aisyah, keda kahtlustati Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni poolvenna Kim Jong-nami tapmises, teatasid kohtuvõimud.

Viimastel andmetel võttis prokuratuur mõrvasüüdistuse tagasi. «Siti Aisyah on vaba ja võib lahkuda,» kinnitas kohtunik Azmin Ariffin.

«Olen õnnelik. Ma ei teadnud, et see juhtub. Ma ei oodanud seda,» ütles süüdistusest vabanenud Aisyah ajakirjanikele kohtuhoonest väljudes.

Vietnamlannat Doan Thi Huongi ja indoneeslannat Aisyahi süüdistati Kimi mõrvamises närvimürgiga VX 2017. aasta veebruaris. Vietnamlanna viibib endiselt vahi all.

Naised on tapmist eitanud. Enda sõnul uskusid nad, et osalevad telesaate vingerpussis ja Põhja-Korea agendid eksitasid neid. Süüdistajad aga väitsid, et naised on koolitatud palgamõrvarid, kes teadsid täpselt, mida teevad.

Mõrvas süüdimõistmise korral oleks naisi oodanud surmaotsus.

Kohtunik ei avaldanud, miks indoneeslanna vabastati ja vietnamlanna endiselt vahi alla jäi, aga on teada, et Indoneesia teeb sageli diplomaatilisi pingutusi selle nimel, et välismaal surmanuhtlusega silmitsi seisvaid kodanikke päästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles