Austria välisminister müüs Putini autogrammiga pulmaauto oksjonil (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin oli suvel Austria välisministri pulmas aukülaline, kes lõi pruudiga tantsu ja kirjutas autogrammi noorpaari pulmaautole.
Venemaa president Vladimir Putin oli suvel Austria välisministri pulmas aukülaline, kes lõi pruudiga tantsu ja kirjutas autogrammi noorpaari pulmaautole. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Austria välisminister teatas, et Vladimir Putini autogrammiga pulmaauto Volkswagen Beetle müüdi heategvusoksjonil. 

Austria välisminister Karin Kneissl pälvis mullu suvel palju tähelepanu, kui ta kutsus oma pulma Venemaa presidendi Vladimir Putini. Nüüd teatas minister, et pulmaauto, millele Putin ka oma autogrammi kirjutas, müüdi heategevusoksjonil 20 000 euroga.

«See ei kuulunud meile, saime selle lihtsalt pulmapäevaks ja siis lubasime külalistele, et müüme auto heategevuslikul eesmärgil,» ütles Kneissl.

Austria välisminister, 53-aastane Kneissl abiellus 54-aastase ärimehe Wolfgang Meilingeriga mullu augustis. Pulmakutse Putinile esitas ta juunis, kui Venemaa president Viinis visiidil oli.

Venemaa on kujundanud pikka aega erisuhteid Austriaga, püüdes seda riiki kasutada oma poliitilise agenda populariseerimiseks Euroopas.

Välisministeeriumi pressiesindaja aga kaitses Putini pulma kutsumist öeldes, et Kneissl ja Putin tunnevad teineteist juba 17 aastat.

«Tegemist on privaatse tähistamisega ja isikliku külastusega. Austria välispoliitiline positsioon sellest ei muutu,» sõnas pressiesindaja. 

Austria välisminister Karin Kneissl tantsimas oma pulmas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Austria välisminister Karin Kneissl tantsimas oma pulmas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: Aleksei Družinin/Sputnik/SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles