Uurijad leidsid alla kukkunud Etioopia lennuki mustad kastid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad eile Etioopias alla kukkunud lennuki vraki juures.
Päästetöötajad eile Etioopias alla kukkunud lennuki vraki juures. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Uurijad leidsid eile alla kukkunud lennuki mustad kastid, ent üks neist on osaliselt kahjustatud, teatas Etioopia uudisteagentuur Fana Broadcasting Corporate.

Kohaliku meedia teatel leidsid uurijad lennuki Boeing 737 mustad kastid, aga vähemalt üks neist on osaliselt kahjustatud. Lennufirma Ethiopian Airlinesi tundmatuks jääda soovinud ametiisiku sõnul ei ole veel selge, kui palju infot on vigastatud pardasalvestist võimalik saada. 

Lennufirma teatas Twitteri vahendusel, et leida õnnestus nii lennuandmete salvesti (FDR) kui kokpiti helisalvesti.

Lennufirma Ethiopian Airlines lennuk oli teel Keenia pealinna Nairobisse, kui see kukkus eile alla Etioopia pealinna Addis Ababa lähedal. Õnnetuses hukkusid kõik pardal viibinud 149 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget.

Õnnetuses hukkus kokku enam kui 30 riigi kodanikud, kõige enam keenialasi. Eesti lähiriikidest oli lennuki pardal rootslasi, norralasi ja venelasi.

Ethiopian Airlines on Etioopia riiklik lennufirma, mis on ühtlasi Aafrika suurim. Ettevõte maine on hea ja lennukit juhtis eile kogenud piloot Yared Getachew.

Alla kukkunud lennuk oli vaid neli kuud vana. Õnnetuspäeva hommikul saabus see Etioopia pealinna Lõuna-Aafrika Vabariigist Johannesburgist ja selle järel sooritatud kontrollis ei leitud õhusõidukil ühtegi viga.

Väidetavalt oli piloot vahetult pärast õhkutõusmist lennujuhtimiskeskusega ühendust võtnud ja palunud luba tagasipöördumiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles