Tuneesia haiglas suri ööpäeva jooksul 11 imikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imikute surm Tuneesia pealinna suurimas haiglas tõi kaasa meeleavaldused, mille käigus nõuti tervishoiuministri tagasiastumist. Üks protestijatest võttis haigla juurde kaasa nukubeebi.
Imikute surm Tuneesia pealinna suurimas haiglas tõi kaasa meeleavaldused, mille käigus nõuti tervishoiuministri tagasiastumist. Üks protestijatest võttis haigla juurde kaasa nukubeebi. Foto: Chedly Ben Ibrahim / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Tuneesia terviseminister lahkus ametis pärast seda, kui ühe ööpäeva jooksul suri pealinna Tunise haiglas 11 vastsündinut. 

Endine tervishoiuminister Abdel-Raouf El-Sherif.
Endine tervishoiuminister Abdel-Raouf El-Sherif. Foto: STRINGER / EPA / SCANPIX

Peaminister Youssef Chahed võttis laupäeval vastu tervishoiuministeri Abdel-Raouf El-Sherifi lahkumisavalduse, teatas peaministri kabinet Facebooki vahendusel.

«Need, kes on võimalikus hooletuses süüdi, seisavad silmitsi kohtuprotsessiga,» ütles peaminister, kui külastas haiglat, kus oli ööpäeva jooksul surnud üle kümne imiku.

Tuneesia suurim ajaleht Essafa võrdles laste surma riikliku kuriteoga. 

Meditsiiniasutuste üle järelvalvet teostav asutus ütles, et imikute äkksurm võib olla põhjustatud halvaks läinud toidust, mida imikutele sondi kaudu manustati. Teise võimalusena toodi välja, et lapsed surid septilise šoki tagajärjel.

Lapsed surid neljapäeval ja reedel riigi pealinnas asuvas Rabta haiglas. Tegemist on riigi kõige suurema tervishoiuasutusega.

Võimud on alustanud juhtunu osas uurimist, eelkõige püütakse välja selgitada, kas haigla personal täitis kõiki hügieeninõudeid. 

Tervishoiuministeeriumi sõnul võeti haiglas kasutusele kõik meetmed, et vältida ohvrite arvu kasvu.

Tuneesia tervishoiusüsteem on pikalt seisnud silmitsi juhtumisprobleemidega ja vaevelnud rahapuuduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles