Video: Vene vanglates piinati taas kinnipeetavaid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna avaldatud video on järjekordne tõestus Venemaa vanglates toimuvate rikkumiste kohta.
Täna avaldatud video on järjekordne tõestus Venemaa vanglates toimuvate rikkumiste kohta. Foto: VLADIMIR PESNYA / Sputnik / Scanpix

Sõltumatu Vene väljaanne Novaja Gazeta avaldas kaks uut videoklippi vangide piinamisest Venemaa Jaroslavli linna vanglates, mis on järjekordne tõend vangide väärkohtlemisest Venemaa kinnipidamisasutustes. 

Novaja Gazeta avaldas täna sotsiaalmeedias kaks videoklippi vangide piinamisest mitmes Venemaa Jaroslavli linna vanglas. Tegemist on jätkuga mitmele videole, mille väljaanne möödunud aastal avalikuks tegi ja mis paljastasid inimõiguste rikkumist Venemaa kinnipidamisasutustes. 

Eelmisel suvel avaldas Vene ajaleht Novaja Gazeta Kesk-Venemaal Jaroslavli lähedal asuva vanglakoloonia valvuri salvestatud video vangi piinamisest. Mees oli, käed laiali, lauale seotud ja kaitsevärvi vormides mehed peksid teda üksteise järel kumminuiadega vastu jalgu ja kandu. Mees ulus valust ja palus armu. Aeg-ajalt valati talle ämbriga vett pähe.

Nimetatud video põhjustas riigis ulatusliku pahameele ja viis 15 vangivalvuri vahistamiseni.

Täna avaldas väljaanne kaks uut videoklippi, millele Novaja Gazeta sai juurdepääsu tänu mittetulundusühingule Public Verdict, mis abistab inimõiguste rikkumise tõttu kannatanud inimesi. Ühing ütles, et on esitanud politseile ka uue video põhjal avalduse, et vägivallatsejate üle õigust mõistetaks.

Üks täna avaldatud klippidest filmiti 2017. aasta veebruaris ja sellel on näha, kuidas poolpaljas vang nimega Pavel U. lamab põrandal ja teda ümbritseb rohkem kui kümme vangivalvurit. Videoklipp jätkub hetkel, kui vangil on juba jäljed peksmisest ja kui teda sunnitakse suitsetama teise kinnipeetava sigaretti.

Väljaande Novaja Gazeta sõnul sunniti ohvrit suitsetama niinimetatud madalamast klassist kaasvangi sigaretti, mis on vangide jaoks piinlik ja tähendab automaatselt inimese langemist sellesse madalamasse klassi. Nimetatud vange pannakse tegema kõige räpasemaid töid ja neile saab sageli osaks nii füüsiline kui vaimne vägivald. 

Teine klipp on filmitud 2016. aasta oktoobris ja selles on näha, kuidas vangivalvur peksab vangi, kellele oli ajalehe sõnul äsja tehtud operatsioon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles