Macron ärgitas Alžeeriat kiirele võimuvahetusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeerias tänavatele tulnud meeleavaldajad tervitasid eile president Abdelaziz Bouteflika otsust mitte kandideerida viiendaks ametiajaks presidendiks.
Alžeerias tänavatele tulnud meeleavaldajad tervitasid eile president Abdelaziz Bouteflika otsust mitte kandideerida viiendaks ametiajaks presidendiks. Foto: RYAD KRAMDI / AFP / SCANPIX

Prantsusmaa president Emmanuel Macron ärgitas Alžeeria võime viima pärast president Abdelaziz Bouteflika otsust loobuda viiendaks ametiajaks riigipeaks pürgimisest võimu üleandmine läbi mõistliku aja jooksul. 

«Tervitan president Bouteflika otsust, mis on uue lehekülje pööramine,» lausus Macron Ida-Aafrika väikeriigis Djiboutis pressikonverentsil. 

Prantsuse riigipea lausus aga, et Alžeeria vajab võimu üleminekut mõistliku ajakava alusel. 

Bouteflika teatas eile 18. aprillile kavandatud presidendivalimiste edasilükkamisest ja otsusest loobuda kandideerimast viiendaks ametiajaks.

Põdura tervisega 82-aastase Bouteflika kandideerimisplaan oli vallandanud riigis ulatuslikud protestid.

Bouteflika ütles riikliku uudisteagentuuri APS edastatud avalduses, et presidendivalimised korraldatakse pärast poliitilise ja põhiseadusreformi konverentsi, mis leiab aset selle aasta sees.

Bouteflika teatas hiljem ka otsusest asendada Ahmed Ouyahia peaministriametis senise siseministri Noureddine Bedouiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles