Pelosi: Trump lihtsalt pole tagandamist väärt (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: RS/MPI/Capital Pictures / RS/MPI/Capital Pictures / Scanpix

USA esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi, riigi kõige mõjukam demokraat, ütles eile avaldatud usutluses, et ei toeta vabariiklasest presidendi Donald Trumpi tagandamist, sest ta ei ole seda väärt. 

«Ma ei toeta tagandamist,» ütles Pelosi usutluses päevalehele Washington Post seni tugevaima signaalina, et demokraatide juhtkond kõhkleb tõsiselt ametisoleva presidendi tagandamise protseduuri alustamise üle, mis süvendaks veelgi poliitilist polariseerumist Ühendriikides. 

Nancy Pelosi.
Nancy Pelosi. Foto: Stacey Wescott/Chicago Tribune/tns/sipa Usa / Scanpix

«Tagandamine on riigi jaoks niivõrd lõhestav, et kui just ei juhtu midagi nii mõjuvat, ülekaalukat ja parteideülest, ei arva ma, et me peaksime seda rada mööda minema, sest see lõhestab riigi,» lausus esindajatekoja spiiker. 

«Ja ta ei ole lihtsalt seda väärt,» sõnas Pelosi presidendi kohta. 

Jaanuari algul teist korda esindajatekoja spiikriks saanud Pelosi ütles samas, et ei pea Trumpi sobivaks inimeseks presidendiametisse. 

«Ta on eetiliselt, intellektuaalselt ja uudishimu osas sobimatu,» lisas ta. 

Pelosi tõi näiteks demokraadist presidendi Bill Clintoni piinarikka tagandamisprotseduuri esindajatekojas 1998. aastal, mis kulmineerus vabariiklaste käes olnud kojas Clintoni tagandamisega, kuid tema õigeksmõistmisega senatis. 

«See oli riigi jaoks kohutav,» ütles spiiker.

President Trumpi tagandamisest on räägitud seoses kahtlusega, et presidendikampaania õnnestumiseks maksti kahele naisele vaikimisraha, et nad ei räägiks oma suhtes Trumpiga. Teine põhjus on presidendi kampaaniameeskonna võimalik kokkumäng Venemaaga, mida uurib eriprokurör Robert Mueller.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles