Silme eest läks mustaks: iraaklane tunnistas Saksa lapse tapmist (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ali Bashar saabus täna Saksamaa Wiesbaden linna kohtusse, kus ta tunnistas 14-aastase tüdruku tapmist.
Ali Bashar saabus täna Saksamaa Wiesbaden linna kohtusse, kus ta tunnistas 14-aastase tüdruku tapmist. Foto: Boris Roessler / AP / Scanpix

22-aastane Ali Bashar tunnistas täna Saksamaa kohtus, et tappis eelmisel aastal 14-aastase Saksa tüdruku, aga eitab lapse vägistamist.

«Mul läks silme eest mustaks ja siis see juhtus,» vahendas tõlk täna kohtus Bashari sõnu. «Ma ei tea, kuidas see teoks sai.»

Bashar lahkus Saksamaalt vahetult pärast mõrva, mille ta 2018. aasta mais toime pani, aga politseivõimude eduka töö tulemusena leiti ta üles ja toimetati tagasi Saksamaale.

Kohtuprotsess 14-aastase Susanna Maria Feldmani tapmise üle algas täna Wiesbadeni linnas, samas kohas, kus mees koletu teo toime pani. Väidetavalt peksis ta tüdrukut, vägistas ta ja seejärel kägistas ta surnuks. Seejärel mattis ta tüdruku surnukeha madalasse hauda ja kattis selle puulehtedega.

Tüdruku surnukeha leiti kaks nädalat hiljem ja selleks ajaks oli Bashar riigist lahkunud.

Ali Bashar toimetati eelmisel suvel erimissiooni käigus Iraagist tagasi Saksamaale.
Ali Bashar toimetati eelmisel suvel erimissiooni käigus Iraagist tagasi Saksamaale. Foto: HASAN BRATIC / AFP / Scanpix

Ainuüksi tapmise eest ootab meest süüdimõistmise korral kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus. Ent lisaks tüdruku mõrvale süüdistatakse meest ka tema vägistamises.

Bashar on vägistamist eitanud ja kinnitas, et vahekord leidis aset tüdruku nõusolekul. Mehe sõnul ärritus tüdruk pärast vahekorda, sest kukkus ja ähvardas seejärel kutsuda politsei.

Lisaks 14-aastase Susanna vägistamisele ja tapmisele, süüdistatakse Bashari veel 11-aastase tüdruku vägistamises kahel korral. Samuti ühes röövis, mille raames peksis, kägistas ja ähvardas ta noaga üht meest, kellelt varastas käekella, telefoni ja pangakaardi.

Bashari kohtuasi on vesi Saksamaa paremäärmuslaste veskile, kes näevad sisserändajates ohtu ühiskonnale.

Enne kohtuprotsessi algust süüdistas paremradikaalne erakond Alternatiiv Saksamaale (AfD) Susanna surmas liidukantsler Angela Merkeli juhitud valitsust.

Chemnitzi linnas puhkesid eelmisel aastal ulatuslikud rahutused, kui väidetavalt tappis üks sisserändaja Saksa mehe. Paremäärmuslased asusid seejärel linnatänaval ründama kõiki võõrapärase välimusega inimesi.

Bashar saabus Saksmaale 2015. aastal koos vanemate ja viie õe ning vennaga. Tema asüülitaotlus lükati tagasi 2016. aastal, aga ta sai siiski ajutise elamisloa ning teda ei saadetud riigist välja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles