Iraaklane rebis Saksamaal lahti valusa haava (4)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraaklasest asüülitaotleja Ali Bashar põgenes mullu kevadel pärast mõrva kodumaale, kuid Saksamaa föderaalpolitsei toimetas ta sealt tagasi Saksamaale, kus üleeile algas tema üle kohus. 
Iraaklasest asüülitaotleja Ali Bashar põgenes mullu kevadel pärast mõrva kodumaale, kuid Saksamaa föderaalpolitsei toimetas ta sealt tagasi Saksamaale, kus üleeile algas tema üle kohus. Foto: Hasan Bratic/afp/scanpix

Süüdistuse järgi mullu kevadel 14-aastase saksa tüdruku vägistanud ja surnuks kägistanud iraaklasest asüülitaotleja on paljudele sakslastele sümbol, millist ohtu sisserändajad Saksamaale endast kujutada võivad.

«Mul läks silme eest mustaks ja siis see juhtuski,» ütles 22-aastane Ali Bashar tõlgi vahendusel üleeile Wiesbadeni kohtu ees, kui tunnistas tapmist, kuid eitas tüdruku vägistamist. «Ma tean, et minu vabandus ei muuda enam midagi,» lisas ta pingsalt fotograafide eest oma nägu varjates.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles