Trumpi soovib valimistel alistada veel üks populaarne demokraat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beto O'Rourke teatas, et pürgib Demokraatliku partei presidendikandidaadiks.
Beto O'Rourke teatas, et pürgib Demokraatliku partei presidendikandidaadiks. Foto: MIKE SEGAR / Reuters / Scanpix

Demokraatliku partei liige ja Texase osariigi kongresmen Beto O'Rourke teatas täna ametlikult, et alustab Ameerika Ühendriikide presidendiks pürgimise kampaaniat. 

O'Rourke teatas viimaks ametlikult, et kandideerib Demokraatliku partei presidendikandidaadiks. 

46-aastane liitub juba enam kui kümne demokraatiga, kes on teatanud oma sihist alistada 2020. aasta presidendivalimistel Vabariikliku partei ridades teiseks ametiajaks presidendiks pürgiv Donald Trump.

O'Rourke'i puhul on teadet presidendikandidaadiks pürgimise kohta oodatud pikka aega, sest eelmisel aastal toimunud Kongressi valimistel tegi ta üllatavalt hea tulemuse.

Varem on presidendikampaania alustamisest teatatud teiste seas Demokraatliku partei liikmed Elizabeth Warren, Kamala Harris, Cory Booker, Kirsten Gillibrand, Amy Klobuchar ning Bernie Sanders. 

Veel oodatakse otsust Barack Obama ajal asepresidendina ametis olnud Joe Bidenilt, kes lubas plaani peagi avalikustada. Erinevate uuringute kohaselt oleks just Biden demokraatide valijate eelistatuim kandidaat, talle järgneksid populaarsuselt Sanders ja O'Rourke.

Hillary Clinton, kes oli demokraatide presidendikandidaat eelmistel valimistel, teatas hiljuti, et tema uuesti presidendiks ei pürgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles