Indoneesia terroristi naine lasi end koos lastega õhku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia Sumatra saarel lasi terroristi abikaasa politseile alistumise asemel end koos lastega õhku.
Indoneesia Sumatra saarel lasi terroristi abikaasa politseile alistumise asemel end koos lastega õhku. Foto: Oktafianus Mendrofa / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Indoneesia politsei sõnul vahistati eile terrorioperatsiooni käigus äärmusrühmituse liikmelisuses kahtlustatav Abu Hamzah, kelle naine otsustas pärast mehe vahistamist end koos lastega õhku lasta. 

«Saime informatsiooni, et abikkasa lasi end koos lastega õhku umbes kell pool kaks öösel,» ütles politsei pressiesindaja Dedi Prasetyo kohalikule ajalehele The Jakarta Post.

«Üritame siiani naist ametlikult tuvastada, sest tema surnukeha ei ole ühes tükis,» lisas pressiesindaja. 

Vahistatud Abu Hamzahi kahtlustatakse seotuses äärmusrühmitusega Jamaah Ansharut Daulah (JAD), mis on Islamiriigile toetust avaldav grupeering. Pärast vahistamist toimetati mees mošeesse, kust tal paluti naisele valjuhääldi kaudu esitada palve alla anda.

«Rahu saabub sinu peale. See olen mina. Minuga on kõik hästi. Palun anna alla. Armasta meie lapsi,» ütles mees naisele. 

Selle asemel otsustas naine ennast koos lastega õhku lasta. 

Edasiste läbiotsimiste käigus avastati naise kodust ja veel mitmest teisest hoonest piirkonnas kokku ligi 300 kilogrammi lõhkeseadeldisi ja pommi valmistamiseks vajalikke materjale, mistõttu kardab politsei, et riigis valmistati ette ulatuslikku terrorirünnakut.

«See kogus lõhkeaineid, kui neid kasutataks ühel ajal, tooks kahtlemata kaasa palju inimohvreid,» ütles politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles