Afganistanis hukkus õhurünnakus 31 arvatavat islamisti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhurünnakud Afganistanis.
Õhurünnakud Afganistanis. Foto: Noorullah Shirzada / AFP / Scanpix

Afganistani kaguosas hukkus õhurünnakutes 31 võitlejat, kellest mõned olid tõenäoliselt terrorivõrgustiku Al-Qaeda liikmed, ütlesid ametnikud täna. 

Õhurünnakud mässuliste baasile sooritati Ghazni provintsis eile õhtul, teatas Afganistani kaitseministeerium.

«Qari Aref, üks (Al-Qaeda) vahendajatest, transportis 31 terroristi, sealjuures üheksat enesetapupommarit, mitmes autos, enne kui nad õhulöökidega sihikule võeti ja likvideeriti,» teatas ministeerium. 

Võitlejad kuulusid kõik Al-Qaedasse, kuid Ghazni kuberneri pressiesindaja sõnul oli sihtmärkide seas ka Talibaniga seotud Haqqani võrgustiku võitlejaid. 

Kaitseministeerium ei täpsustanud, kes õhurünnakud korraldas, kuid riigis viivad õhulööke läbi vaid USA ja Afganistani õhujõud. 

Al-Qaedal on tõenäoliselt veel võitlejaid Afganistanis ja Pakistanis, kus arvatavalt peidab ennast ka rühmituse praegune liider Ayman al-Zawahiri, kirjutas AFP. 

Terrorivõrgustik on Afganistani ja USA valitsuste hinnangul 18 aastat pärast 11. septembri terrorirünnakuid USA-s endiselt ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles