«Jehoova tunnistajatega toimuv valmistab pinda laiemale tagakiusamisele»

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jehoova tunnistajate tagakiusamine Venemaal võib ette valmistada ka teiste vähemuste diskrimineerimist ning vahistamiste ja piinamiste hoogustamisega tahab Kreml saata selget hoiatussõnumit, rääkis Postimehele Tallinna külastanud Jehoova tunnistajate Euroopa ühenduse esindaja, kes soovis turvalisuse kaalutlustel anonüümseks jääda.

Ekstremismivastane seadus on sõnastatud ebamääraselt: Jehoova tunnistajatel on keelatud juriidiliste isikutena tegutsemine, kuid palvusteks kogunemine ja usk ei ole seadusega keelatud. Kuidas selle põhjal kohtus õigust mõistetakse?

Venemaa justiitsministeeriumi esindaja ütles, et seadus käib ainult juriidiliste isikute kohta ja usuvabadust see ei mõjuta ning Jehoova tunnistajad võivad oma jumalateenistustega jätkata. Samuti on Venemaa kõigis vastustes rahvusvahelistele organisatsioonidele öelnud, et usk ei ole keelatud, lihtsalt juriidiliste isikute tegevus on keelatud. Aga FSB (Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus – toim) tõlgendab seda nii, et kõik, mis on Jehoova tunnistajatega seotud, on ekstremism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles