Enamik sakslasi tahab Merkeli püsimist kantslerina järgmiste valimisteni (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel eile Bundestagi istungil.
Saksamaa kantsler Angela Merkel eile Bundestagi istungil. Foto: FELIPE TRUEBA / EPA / Scanpix

Suurem osa Saksa valijaid leiab, et Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) on olnud oma poliitika ajamisel edukas ning enamik inimesi tahab, et kantsler Angela Merkel jätkaks valitsusjuhina kuni oma ametiaja lõpuni 2021. aastal, selgus telekanali ARD värskest küsitlusest.

Merkeli juhitava CDU, selle sõsarpartei Kristlik Demokraatliku-Liidu (CSU) ning Sotsiaaldemokraatliku Partei (SPD) valitsus sai ametisse aasta tagasi ning praegu leiab valdav osa inimesi, et võimuliit peaks jätkama.

Kuigi inimeste hinnangud valitsusele tervikuna lahknevad, arvab suurem osa sakslasi, et Merkeli CDU/CSU on oma tegevuses olnud edukam kui SPD.

Merkeli enda ametisse jäämist toetab tema oma partei CDU valijatest üle 70 protsendi, nagu ka roheliste toetajatest. Sotsiaaldemokraatide pooldajatest tahab Merkeli jätkamist 67 protsenti ning peaaegu kõigi teiste erakondade toetajate puhul on Merkeli tööga rahul ligi 60 protsenti inimestest.

Ainus erand on paremäärmuslik Alternatiiv Saksamaale (AfD), kelle toetajatest 79 protsenti arvab, et Merkel peaks tagasi astuma.

Ligi pooled (49 protsenti) küsitletud sakslastest arvasid ühtlasi, et 11,2 miljardi euroni ulatuvat eelarve ülejääki peaks Saksamaa kasutama tulevikku suunatud investeeringuteks.

Pisut üle kolmandiku arvas, et seda peaks pruukima inimeste majandusliku olukorra edendamiseks ning vaid 14 protsenti pidas vajalikuks riigi 1,93 triljoni eurose võla tagasimaksmist eelarve ülejäägi eest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles