Ukraina esitas Vene duumaliikmete Krimmi-külastuse vastu protesti (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimm 2014. aasta 14. märtsil – noored emad ja «rohelised ­mehikesed».
Krimm 2014. aasta 14. märtsil – noored emad ja «rohelised ­mehikesed». Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina välisministeerium esitas reedel Vene välisministeeriumile protesti Vene riigiduuma delegatsiooni külaskäigu tõttu okupeeritud Krimmi. 

«Ukraina välisministeerium väljendab tugevat protesti seoses Vene riigiduuma delegaatide visiidiga Venemaa okupeeritud Ukraina territooriumile - autonoomsesse Krimmi Vabariiki ja Sevastopoli linna, mis algas 15. märtsil. Protest saadeti Vene välisministeeriumisse,» teatas Ukraina välisametkond avalduses. 

Ministeeriumi teatel peab Ukraina seda visiiti ja teisi Vene liidrite sarnaseid «visiite» edasisteks sammudeks Ukraina territooriumi annekteerimise legitimeerimise suunas. 

Ukraina välisametkond taunis ka Vene duumasaadikute küünilisi ja provokatiivseid avaldusi.

«Venemaa okupatsioonivõimude destruktiivne ja vastutustundetu poliitika viie okupatsiooniaasta vältel oli see, mis viis poolsaare majanduslike, sotsiaalsete, humanitaar- ja keskkonnaprobleemide tuntava halvenemiseni,» lisas ministeerium. 

Vene riigiduuma spiiker Vjatšeslav Volodin ütles reedel Simferopolis, et Ukraina võimud on viinud viimasel 25 aastal Krimmi suhtes ellu «destruktiivset poliitikat» ja peaksid hüvitama poolsaarele tehtud kahju. 

Venemaa annekteeris Krimmi 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles