Trump pani eriolukorra määrust taunivale resolutsioonile veto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklaste toetajad moodustamas laupäeval inimmüüri USA ja Mehhiko piiril Sunland Parki ja Ciudad Juareze juures, avaldades nii toetust president Donald Trumpi lubatud piirimüüri ehitamisele.
Vabariiklaste toetajad moodustamas laupäeval inimmüüri USA ja Mehhiko piiril Sunland Parki ja Ciudad Juareze juures, avaldades nii toetust president Donald Trumpi lubatud piirimüüri ehitamisele. Foto: HERIKA MARTINEZ / AFP / Scanpix

USA president Donald Trump pani reedel oma ametiaja esimese veto, tühistades riigi lõunapiiril väljakuulutatud eriolukorda tauniva kongressi resolutsiooni, et kindlustada erakorralised rahaeraldised piirimüüri ehitamiseks. 

«Kongressil on vabadus võtta vastu see resolutsioon ja minul on kohus sellele veto panna,» kuulutas Trump Valge Maja Ovaalkabinetis. 

USA senat ei toetanud neljapäevasel hääletusel Trumpi määrust eriolukorra kehtestamise kohta USA-Mehhiko piiril.

Eriolukorra tühistamise poolt hääletas 59 ja vastu oli 41 senaatorit. Peale demokraatide hääletasid eriolukorra tühistamise poolt ka mitmed vabariiklased.

Demokraatide enamusega esindajatekoda oli presidendi määruse juba varem maha hääletanud. 

Trump nõuab piirimüüri ehitamiseks miljardite dollarite föderaaleelarvesse kirjutamist ning kui kongress sellega ei nõustu, on ta lubanud võtta piirimüüri ehitamiseks raha kaitseministeeriumi eelarvest.

President kuulutas lõunapiiril Mehhikoga eriolukorra välja 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles