Meedia: FSB piirivalve asejuht jäi Soome tõttu sanktsioonidest välja (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB peakorter Moskvas.
FSB peakorter Moskvas. Foto: Mladen Antonov / AFP/Scanpix

Vene julgeolekuameti FSB piirivalve asejuht jäi Soome vastuseisu tõttu välja Euroopa Liidu sanktsioonide nimekirjast, mida blokk hiljuti laiendas Kertši väinal toimunud rünnaku tõttu.

EL lisas nimekirja kaheksa venelast ja algselt pidi nendega liituma ka admiral Gennadi Medvedev, kuid diplomaatidest allikate sõnul ei lasknud Soome teda nimekirja lisada, kirjutas Raadio Vaba Euroopa/Raadio Vabadus (RFE/RL).

Soome alaline esindaja ELi juures keeldus RFE/RLile teavet kommenteerimast. «Me ei saa kommenteerida ühegi üksiku liikmesriigi seisukohta, kaasa arvatud enda oma, mistõttu me ei kommenteeri seda.»

RFE/RLi sõnul on Medvedev osalenud Vene-Soome piirikoostöös ning osales eelmisel aastal ka Soomes toimunud piirivalvefoorumil.

Vene sõjalaevad ründasid 25. novembril Krimmi poolsaare lähistel Kertši väina juures kolme Ukraina mereväe sõjalaeva, konfiskeerisid need ning pidasid kinni laevade 24 meeskonnaliiget. EL ja teised nõuavad Venemaalt laevade ja meeskondade vabastamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles