Uus-Meremaa ründaja tegutses üksinda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brenton Tarrant kohtus.
Brenton Tarrant kohtus. Foto: MARK MITCHELL / AFP/Scanpix

Uus-Meremaal Christchurchis kaht mošeed rünnanud Brenton Tarrant tegutses politsei teatel üksinda, vahendab BBC.

Christchurchi politseiülema Mike Bushi sõnul võeti juhtunu järel peale Tarranti vahi alla veel kolm inimest, kes hiljem siiski vabadusse lasti. Bushi teatel neid rünnaku kaasosalisteks ei peeta.

Tarrant viibib aga vahi all ja peaks taas kohtu ette ilmuma 5. aprillil. Võimalust kautsjoni vastu vabaneda tal ei ole. Istungit juhtinud kohtunik andis käsu tema nägu kõigil piltidel hägustada.

Kohtusse ilmus Tarrant kaameratele naeratades ja natsitervitust tehes.

28-aastane austraallane Tarrant, kes end valgete ülemvõimu toetajana kirjeldas, kandis rünnakut Facebookis üle. Tema vallandatud kuulirahe nõudis 50 inimese elu. 34 inimest viibib haiglas, nende hulgas on nelja-aastane tüdruk, kelle seisnud on kriitiline.

Tarrantil oli relvaluba ja ta omas viit tulirelva. Varasemaid rikkumisi tal ei olnud ja julgeolekutöötajate jälgimise all ta ei viibinud.

Uus-Meremaa peaministri Jacinda Arderni sõnul tekitab juhtunu puhul küsimusi sotsiaalmeedia roll. Sest Tarrant kandis juhtunut üle Facebookis, mille mõju küündib riigipiiridest kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles