Al-Qaeda väitel röövisid nad ameeriklasest humanitaartöötaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayman al-Zawahri videoläkitus
Ayman al-Zawahri videoläkitus Foto: SCANPIX

Terroriorganisatsiooni Al-Qaeda juht Ayman al-Zawahiri teatas, et kolm kuud tagasi röövisid nad Pakistanis USA humanitaartöötaja Warren Weinsteini.

Al-Zawahiri sõnas videoläkituses, et nii nagu USA arreteerib kõik, keda vähegi kahtlustab Al-Qaeda ja Talibaniga seotuses, nii arreteerisid nemad vastutasuks ameeriklase,  kes on aktiivselt Pakistanis USA abitöötaja olnud, edastab AFP.

Al-Qaeda juhi sõnum riputati püha sõja teemalisele internetilehele ning selle tõlkis islamistlikke lehekülgi jälgiv SITE Intellgence.

Al-Zawahiri sõnul mees vabastatakse, kui USA ja ta liitlased lõpetavad õhurünnakud Afganistanis, Pakistanis, Somaalias ja Jeemenis. Samuti tuleks vabastada kõik moslemitest vangid, kaasa arvatud Osama bin Ladeni sugulased.

Pakistanis on juba mõnda aega USA-vastasust tunda olnud.

USA ja Pakistani vaheline kriis süvenes selle aasta mais, kui USA eriüksus Pakistanis endise esiterroristi Osama bin Ladeni tabas ja maha lasi. USA süüdistas Pakistani bin Ladenile asüüli andmises.

Möödunud nädalalõpul aga hukkus NATO õhurünnakus 24 Pakistani sõdurit.

Al-Qaeda olevat Weinsteini röövinud 13 augustil ta kodust Lahore'is. Relvastatud isikud teesklesid, et toovad öiseks ramadaani sööminguks toitu. Weinsteini kaaskondlased avasid väravad ja relvastatud grupeering tungis sisse.

Lahore'i politsei andmetel võtsid Al-Qaeda liikmed peale Weinsteini kinni ka ta autojuhi. Ameeriklase ihukaitsjad seoti teibiga kinni.

Weinstein töötab USAs Virginas asuva humanitaartegevusega seotud firma JE Austin Associates Pakistani osakonna juhina. Mehe tööks oli valvata, kuidas kasutatakse USA valitsuse poolt Pakistani abistamiseks neljaks aastaks suunatud 11 miljonit dollarit.

Pakistanis on inimröövid üsna tavaline nähtus, kuid välismaalasi röövitakse harva.

Möödunud kuul teatas Pakistani politsei, et nad ei ole leidnud, kus kadunuks kuulutatud Weinstein olla võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles