USA eitab teadet kuni 1000 sõduri jätmisest Süüriasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA juhitud koalitsioonivägede soomukid Süürias.
USA juhitud koalitsioonivägede soomukid Süürias. Foto: US ARMY / REUTERS/Scanpix

Washington eitas jõuliselt teadet kavatsusest jätta Süüriasse ligi 1000 sõjaväelast, ning kinnitas, et plaan umbes 200 sõjaväelase jäämisest riiki ei ole muutunud. 

Ajaleht The Wall Street Journal kirjutas eile, et kuna kõnelused Türgi, USA-toetatud kurdi vägede ja Euroopa liitlastega ei ole andnud kokkulepet turvatsooni loomiseks Süüria kirdeosas, kavatseb USA jätkata koostööd kurdi võitlejatega.

Ajaleht kirjutas viitega USA ametiisikutele, et plaani kohaselt võib Süüriasse jääda kuni 1000 USA sõjaväelast. 

«Suure USA ajalehe tänaõhtune väide, et Ühendriikide relvajõud plaanivad jätta Süüriasse ligi 1000 sõdurit, on faktiliselt ebakorrektne,» ütles staabiülemate ühendkomitee juht kindral Joseph Dunford avalduses. «Veebruaris avalikustatud kava ei ole muutunud, me jätkame presidendi juhiste elluviimist ja USA vägede äratoomist.»

Dunford lisas, et USA jätkab detailset sõjalist planeerimist koostöös Türgi peastaabiga, et aidata lahendada Türgi julgeolekuprobleeme piiril Süüriaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles