Petroskoi kohus langetas otsuse 14 lapse uppumise asjas Säämäjärvil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park-Otel Sjamozero lastelaagri direktor Jelena Rešetova.
Park-Otel Sjamozero lastelaagri direktor Jelena Rešetova. Foto: Igor Podgorny / Igor Podgorny/TASS/Scanpix

Petroskoi kohus langetas otsuse Venemaal Karjalas Säämäjärvil 14 lapse uppumise asjas 2016. aastal, kolm kohtualust mõisteti süüdi, kolm õigeks.

Interfaxi korrespondent edastas kohtusaalist, et Park-Otel Sjamozero lastelaagri direktor Jelena Rešetova ja tema asetäitja Vadim Vinogradov mõisteti üheksaks ja pooleks aastaks vangi. 

Laagri instruktor Valeri Krupoderštšikov mõisteti õigeks ohutusnõuetele mittevastavate teenuste osutamises, kuid süüdi laste ohtujätmises ja karistas teda kaheksakuulise vangistusega, mis arvati eelvangistuses ärakantuks. 

Päästjad Säämäjärvil hukkunud laste kehasid otsimas.
Päästjad Säämäjärvil hukkunud laste kehasid otsimas. Foto: Ilya Timin / Scanpix

Kuriteo koosseisu puudumise tõttu mõisteti õigeks ka tarbijakaitseameti Rospotrebnadzori  Karjala valitsuse kohusetäitja Ljudmila Kotovitš, Park-Otel Sjamozero lastelaagri instruktor Pavel Iljin ja Rospotrebnadzori Karjala valitsuse ülem Anatoli Kovalenko.

Õnnetus leidis aset 20. juunil 2016 Karjalas Säämäjärvil, kus 47 last läks nelja täiskasvanu saatel parve- ja kanuumatkale, kuid sattusid tormi kätte. Kanuud läksid tormis ümber ja 14 last uppus. 

Kohtualuste vastu on esitatud ka mitme miljoni rubla suurused tsiviilhagid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles