Jordaania seadusandjad kritiseerisid Iisraeli tegevust Jeruusalemmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Al-Aqsa mošeekompleksile.
Vaade Al-Aqsa mošeekompleksile. Foto: AHMAD GHARABLI / AFP

Jordaania seadusandjad kutsusid esmaspäeval valitsust üles Iisraeli suursaadiku väljasaatmisele vastuseks juudiriigi viimase aja tegevusele Jeruusalemma pühapaikades.

Iisraeli kohus andis pühapäeval korralduse sulgeda ajutiselt hoone Jeruusalemma tundlikus pühapaigas, mis on olnud viimastel nädalatel pingete kasvu allikaks. 

Jeruusalemma kohus teatas, et Al-Aqsa mošeekompleksi (Templimäe) Kuldvärava hoone tuleb ajutiselt sulgeda ja andis kompleksi haldavale usuorganisatsioonile Waqf 60 päeva kohtuotsusele reageerimiseks. Hoone sulgemist taotles Iisraeli politsei. 

Jordaania rahvasaadikud nimetasid otsust "Iisraeli jätkuvaks agressiooniks".

"Parlament soovitas valitsusele Jordaania suursaadiku kojukutsumist Iisraelist ja juudiriigi suursaadiku Ammanist väljasaatmist vastuseks Iisraeli jätkuvale agressioonile okupeeritud Jeruusalemma pühapaikades," edastas riiklik uudisteagentuur Petra.

Ühtlasi soovitasid parlamendisaadikud, et valitsus pöörduks Iisraeli rikkumistega seoses ÜRO Julgeolekunõukogu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles