George W. Bush: immigratsioon on õnnistus (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush.
Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush. Foto: Joyce Marshall / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide endine president George W. Bush esines eile tseremoonial, kus kümned inimesed said naturalisatsiooni korras kodakondsuse. Endine president kiitis riigi immigratsiooniga tihedalt põimunud ajalugu ja kutsus seadusandjaid üles töötama välja põhjalik immigratsioonireform.

«Ameerika valitud rahvaesindajatel on kohustus reguleerida seda, kes riiki siseneb ja kuna,» ütles Bush eile Dallases, kus kümned inimesed andsid naturalisatsiooni korras kodakondsuse saamiseks truudusvande.

«Selle kohustuse täitmiseks tasub meenutada, et Ameerika immigrantide ajalugu tegi meist selle, kes me oleme. Kogu poliitilise keerukuse keskel ei tohi me iialgi unustada, et immigratsioon on õnnistus ja tugevus,» lisas Bush.

Endise presidendiga oli kaasas abikaasa Laura Bush, kes samuti võttis immigratsiooni teemal sõna.

«Tänu kõigile neile kultuuridele, kes meie maal end sisse on seadnud, oleme palju rikkam riik,» ütles endine esileedi.

Bushi sõnavõtt ja selliste seisukohtade väljendamine on tugev kontrast Ühendriikide praeguse presidendi Donald Trumpi retoorikale, kes on kutsunud üles immigratsioonipoliitikat karmistama.

Siiski kinnitas ka Bush, et riigipiirid pole juhuslikud ja neid tuleb austada, samuti tuleb lugu pidada piirivalveametnikest. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles