Vaktsineerimisvastane Itaalia poliitik nakatus vaktsiiniga välditavasse haigusesse (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste kohustusliku vaktsineerimise vastu olnud poliitik Massimiliano Fedriga sattus tuulerõugetesse nakatumise järel haiglasse.
Laste kohustusliku vaktsineerimise vastu olnud poliitik Massimiliano Fedriga sattus tuulerõugetesse nakatumise järel haiglasse. Foto: twitter

Itaalia vaktsineerimisvastase kampaania olulisemaid juhte, poliitik Massimiliano Fedriga, sattus tuulerõugetesse nakatumise järel haiglasse.

Itaalia Friuli-Venezia Giulia maakonna juht ja marurahvusliku erakonna Põhjaliiga liige Massimiliano Fedriga sattus sel nädalal haiglasse, kuna oli nakatunud tuulerõugetesse. 

Fedriga on varem korduvalt väljendanud oma vaktsineerimisvastasust ja oli selle poolt, et tühistada vaktsineerimise kohustuslikuks teinud seadus.

Fedriga haigestumist on paljud teadlased kasutanud näitena sellest, milleni võib viia vaktsineerimisvastasus.

Kuigi sageli tundub, et tuulerõuged on haigus, mida põeb lapsepõlves suur hulk lastest, siis tegelikult on tegemist vaktsiiniga välditava haigusega. Kuna lapsevanemad arvavad, et tegemist on kerge haigusega, siis lapsi tuulerõugete vastu sageli ei vaktsineerita. Täiskasvanueas tuulerõugetesse nakatumine on aga eriti ohtlik.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles