Kaigastega mehed ründasid Kreekas afgaani lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meestejõuk ründas Kreeka põhjaosas kaigastega üheksat afgaani last.
Meestejõuk ründas Kreeka põhjaosas kaigastega üheksat afgaani last. Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Scanpix

Kreeka põhjaosas Konitsa linnas ründas meestejõuk pühapäeval teismelisi Afganistani asüülitaotlejaid ning politsei ütles täna, et kahtlustab rassistlikke motiive.

Viis kaigastega meest ründas Konitsas korvpalliplatsil üheksat Afganistanist pärit noort, ütles politsei.

Noored vanuses 14-18 aastat elavad Ateenast 500 kilomeetri kaugusel asuva Konitsa saatjata alaealiste põgenike keskuses. Kaks ohvrit vajas arstiabi.

Politsei teatas, et rassivägivalla osakond püüab ründajate isikuid kindlaks teha.

Piirkonna elanikud on väljendanud muret kasvava paremäärmusliku vägivalla pärast, sest vaid mõni päev enne afgaani laste ründamist sattusid vägivalla ohvriks kohalikul karnevalil osalenud põgenikud.

«Linnaametnikud mõistavad ühehäälselt hukka haavatavate ja kodumaalt põgenenud inimeste vastu suunatud vägivalla. Need inimese on läbi elanud sõjakoledusi. Me loodame, et ründajad ei ole meie kogukonna liikmed, vaid tulid siia väljaspoolt,» ütles linnavalitsus avalduses ja rõhutas, et Konitsa on alati põgenike suhtes välja näidanud vastuvõtlikkust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles