Prantsusmaa saadab sõdurid laupäeval riigiasutusi turvama (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur Eiffeli torni ees.
Prantsuse sõdur Eiffeli torni ees. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/AFP/Scanpix

Prantsuse valitsus teatas kolmapäeval, et saadab sõdurid laupäeval turvama riigiasutusi, et politseil oleks ressurssi ohjeldada nõndanimetatud kollavestide meeleavaldustega sageli kaasnevat vägivalda.

Riigiasutusi saadetakse turvama terroritõrjeoperatsioonil Sentinelle osalevad sõdurid, mis võimaldab politseil «keskenduda rohkem rahvahulkade kontrollimisele ja korra tagamisele», ütles valitsuse pressiesindaja Benjamin Griveaux ajakirjanikele. 

Eelmisel laupäeval üritas üle 5000 politseiniku peatada meeleavaldajaid Pariisi peatänaval Champs-Élysées'l, kes rüüstasid ja panid põlema kümneid ärisid ja poode. 

Prantsuse valitsus lasi pärast rahutusi lahti Pariisi politseiülema Michel Delpuechi. Valitsus kavatseb ametist vabastada veel kaks kõrgemat politseiametnikku, ütlesid allikad AFP-le. 

Sõdurite kaasamise eesmärgiks on lubada märulipolitseil astuda agressiivsemalt vastu äärmusrühmitustele, keda süüdistatakse  meeleavalduste lainega kaasnenud vägivallas. 

Valitsus on teatanud, et kavatseb keelustada meeleavaldused Champs-Élysées'l ja teistel suurematel aladel, kui kollavestide meeleavaldajate sekka imbub taas huligaane. 

Champs-Élysées on olnud meeleavaldajate koondumispunkt alates nende algusest novembri keskpaigas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles