USA osariik tahab eneserahuldamise abordiga võrdsustada (8)

Copy
Eelnõu esitaja mõistab, et seaduse vastuvõtmine pole kuigi tõenäoline, aga ta loodab siiski sellest lähtuvale tähelepanule.
Eelnõu esitaja mõistab, et seaduse vastuvõtmine pole kuigi tõenäoline, aga ta loodab siiski sellest lähtuvale tähelepanule. Foto: Caro / Teich / Caro / Teich / Scanpix

Ameerika Ühendriikide Texase osariigis esitati seaduseelnõu, millega soovitakse trahvida end rahuldavaid mehi. Seaduseelnõu eesmärk on tõmmata tähelepanu naiste õigustele seoses abordiga. 

Seaduseelnõu esitas Demokraatlikusse parteisse kuuluv Jessica Farrar, kes on veendunud, et seadust ei võeta vastu, aga ta esitas selle tõmbamaks tähelepanu olulisele teemale.

Farrar on kaua võidelnud naiste tervise eest osariigis, kus naistel on äärmiselt keeruline teha aborti. Esitatud seaduseelnõuga tahab Farrar viidata sekistlikkule kaksikmoraalile ja heita valgust probleemidele, millega naised oma keha üle otsustades silmitsi seisavad.

«Vaadake, mida Texas on naistele teinud,» ütles Farrar uudisteportaalile CNN. «Mis, kui samamoodi tungitaks sisse meeste ellu.»

Farrari sõnul on tema seaduseelnõu eesmärk trahvida ennast rahuldavaid mehi, sest selline teguviis ei ole kooskõlas elu jätkamisega ja tema sõnul võib seda käsitleda kuriteona veel sündimata lapse vastu.

Seaduseelnõu pealkiri on «Mehe õigus teada» ja see sai eeskuju palju pahameelt tekitanud naistele suunatud infolehest «Naise õigus teada», mida peetakse ideoloogiliselt laetud brošüüriks, millega proovitakse veenda naisi mitte tegema aborti.

Texase osariigis on abortide tegemine keeruline ühelt poolt rangete seaduste tõttu ja teisalt, kuna seal on väga vähe kliinikuid, mis nimetatud protseduuri teevad.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles