Ülekoormus viis rivist välja Brexiti tühistamist nõudva veebilehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kogunesid Brüsselis meeleavaldajad, kes on vastu Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust.
Täna kogunesid Brüsselis meeleavaldajad, kes on vastu Suurbritannia lahkumisele Euroopa Liidust. Foto: OLIVIER HOSLET / EPA / Scanpix

Suurbritannias kogutakse allkirju petitsioonile, millega kutsutakse peaminister Theresa Mayd üles tühistama Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise protsess. Petitsiooni veebilehekülg osutus nii populaarseks, et ülekoormus viis selle mõneks ajaks rivist välja.

Petitsiooni veebilehekülg läks rivist välja, sest oma allkirja üritas anda liiga suur hulk inimesi. Enne tehnilist riket jõudis petitsioon koguda vähem kui ööpäevaga 600 000 allkirja. Nüüd on allkirjade hulk veelgi kasvanud ja internetis saab reaalajas jälgida lisanduvate allkirjade arvu.

Petitsioon käivitati eile ja selles kutsutakse üles andma oma allkiri, sest teist referendumit ei pruugi tulla.

«Valitsus on korduvalt väitnud, et Euroopa Liidust lahkumine on rahva tahe. Me peame selle väite peatama, tõestades rahva toetust ELi jäämisele,» seisab petitsioonis.

Petitsiooni algataja Anne Georgiadou ütles, et oli muutunud aja jooksul väga pahaseks, sest Euroopa Liitu jääda soovivaid inimesi on liiga kaua vaikima sunnitud ning välditud.

«Seega on tegemist nagu vee väljapääsemisega paisu tagant, sest meid on nii kaua aega tagasi hoitud,» ütles Georgiadou petitsiooni populaarsust kommenteerides.

Detsembris otsustas Euroopa kohus, et Suurbritannial on õigus ühepoolselt tühistada Euroopa Liidust lahkumise plaan ja jääda ühenduse liikmeks ilma, et nõusolekut tuleks küsida ülejäänud 27 ELi liikmesriigilt. 

Ühendkuningriigi ametlik Euroopa Liidust lahkumise tähtaeg on 29. märts, kuid peaminister Theresa May püüab saavutada selle edasilükkamist.

Kui Brexiti-lepe järgmisel nädalal kolmandal hääletusel uuesti tagasi lükatakse, peab Briti parlament hääletama mitme edasise tegevussuuna üle. Üheks võimaluseks on tühistada lahkumine Euroopa Liidust. 

Välisminister Jeremy Hunt ütles tänases intervjuus BBC-le, et Brexiti tühistamine on võimalik, aga väga ebatõenäoline. Minister peab tõenäolisemaks variandiks leppeta lahkumist või Brexiti pikemaajalist edasilükkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles