Burundi koolitüdrukud saadeti presidendi pildi sodimise eest vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burundi koolitüdrukuid ootab president Pierre Nkurunziza pildi sodimise eest vanglakaristus.
Burundi koolitüdrukuid ootab president Pierre Nkurunziza pildi sodimise eest vanglakaristus. Foto: twitter

Kolm teismelist Burundi koolitüdrukut saadeti vangi ootama kohtuprotsessi, kus neile määratakse lõplik karistus selle eest, et nad sodisid mitmes kooliõpikus president Pierre Nkurunziza pilti.

Tüdrukuid vanuses 15, 16 ja 17 võib oodata kuni viie aasta pikkune vanglakaristus, kui kohus mõistab nad süüdi riigijuhi solvamises.

Süüdistajate sõnul rüvetasid tüdrukud presidendi pilti ja seetõttu tuleks neil kanda vanglakaristust noortevanglas. Praegu viibivad nad kinnipidamisasutuses riigi põhjaosas Ngozi linnas.

Tüdrukud vahistati 12. märtsil süüdistatuna presidendi pildi sodimises viies erinevas kooliõpikus.

Ühe tüdruku isa mõistis laste vangistamise ja kohtuprotsessi hukka ja ütles, et nad on juba praegu hirmul ja lõpetanud söömise.

Paari aasta eest määrati vanglakaristus mitmele kooliõpilasele, kes samuti rüvetasid presidendi pilti. 

«Burundis leiab aset nii palju tõsiseid kuritegusid, seetõttu on traagiline, et laste üle peetakse kohut ohutute kritselduste pärast,» ütles inimõigusorganisatsiooni Human Rights Watch (HRW) esindaja Lewis Mudge. «Võimud peaksid keskenduma tõsiste kuritegude toimepanijatele selle asemel, et panna koolilapsi sirgelduste eest vangi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles