Ukraina julgeolekuteenistus andis uimastiärikatele tõsise löögi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistus andis kahe eraldiseisva operatsiooniga narkoärikatele tugeva löögi.
Ukraina julgeolekuteenistus andis kahe eraldiseisva operatsiooniga narkoärikatele tugeva löögi. Foto: Valery Matytsin / Valery Matytsin/TASS / Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistuse korruptsiooni- ja organiseeritud kuritegevuse osakond tõkestas Kiievis Ukraina ajaloo suurima uimastilaboratooriumi töö, samal ajal avastati Odessa sadamas hiigelkogus Lõuna-Ameerikast saabunud kokaiini.

«Sanktsioneeritud läbiotsimiste käigus Kiievis Osokorkõ eramus said korrakaitsjad kätte varustuse uimastite valmistamiseks, üle kümne kilogrammi psühhotroopset ainet PVP, viis kilo mefedrooni üle viie kilo amfetamiini, mis maksavad mustal turul umbes 20 miljonit grivnat (üle 700 000 dollari),» edastas SBU.

SBU tuvastas, et maja kasutati lisaks laborile ka uimastite veebipoena. Selle lehekülg asus varjatud süvaveebis. Psühhotroopseid aineid valmistati ka välisturule.

«Praeguseks on tabatud kolm uimastirühma liiget,» seisis teates.

Eraldi juhtumina avastas SBU täna 51 miljoni dollari väärtuses kokaiini Lõuna-Ameerika päritolu laevalt, mis maabus Odessa sadamas. 

SBU teatel avastati 250 kilogrammi kokaiini peidetuna banaanikonteineritesse. 

«Kiiranalüüs näitas, et leitud pulbri näol on tegemist kokaiiniga,» teatas SBU ametlikus avalduses. «Aine kogukaal on 257 kilogrammi ja selle eeldatav väärtus mustal turul ulatub 51 miljoni dollarini.»

Arvatavasti oli smugeldajatel plaanis toimetada kokaiin läbi Ukraina Euroopa riikidesse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles