Iraagis nõudis praamiõnnetus vähemalt saja inimese elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdide kalendri järgi uut aastat tähistanud inimeste pidustused lõppesid traagiliselt, kui paadiõnnetuses hukkus sadakond inimest.
Kurdide kalendri järgi uut aastat tähistanud inimeste pidustused lõppesid traagiliselt, kui paadiõnnetuses hukkus sadakond inimest. Foto: ARI JALAL / REUTERS / Scanpix

Iraagis hukkus Tigrise jõel toimunud praamiõnnetuses vähemalt sada inimest, peamiselt naised ja lapsed, vahendab uudisteagentuur AFP.

Kui eile teatati 70 hukkunust, siis tänaseks on hukkunute arv tõusnud sajani, teatas Iraagi siseministeerium. 

Õnnetus leidis aset Tigrise jõel Mosuli linna lähistel. Linna tsiviilkaitseameti juhi sõnul ei osanud suurem osa praamil viibinud inimesest ujuda.

Võimud olid inimesi kõrge veetaseme eest hoiatanud ning BBC teatel süüdistavad mõned inimesed praamifirmat hoiatuse ignoreerimises. Samuti väidetakse, et praamil viibis liiga palju inimesi.

Sotsiaalmeediasse laeti pilte ja videoid, millel on näha ümber läinud alust ning jões hulpivaid inimesi.

Väidetavalt oli praam teel Mosulist nelja kilomeetri kaugusel asuvale Umm Rabaeni saarele ning pardal viibisid peamiselt aastavahetust tähistanud kurdid. Kurdide kalendri järgi saabus uus aasta eile. 

Linna pärast õnnetust külastama tulnud president Barham Salihi ootas vihane vastuvõtt, sest õnnetuses süüdistati korrumpeerunud ametnikke.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles