Venezuela võimud süüdistavad Guaidó abi terrorismis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela politseinikud luureteenistuse peakorteri väravaid turvamas.
Venezuela politseinikud luureteenistuse peakorteri väravaid turvamas. Foto: Ronaldo Schemidt / AFP

Venezuela võimud teatasid neljapäeval, et süüdistavad opositsioonijuhi Juan Guaidó vahi alla võetud kantseleiülemat Roberto Marrero terrorismis.

Siseminister Nestor Reverol luges televisioonis ette avalduse, milles kinnitati, et Marrero oli seotud vandenõuga, mille eesmärgiks president Nicolas Maduro režiimi ründamine. Ministri sõnul osalesid vandenõus Colombia ja mõned teised Kesk-Ameerika riigid.

Reveroli kinnitusel leiti Marrero kodust läbiotsimise käigus suurel hulgal tulirelvi.

Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó ja opositsiooni enamusega parlament teatasid varem päeval, et riigi luureametnikud vahistasid Guaidó kantseleiülema. Luureteenistuse SEBIN ametnikud vahistasid Marrero neljapäeva koidu ajal tema Caracase kodus.

Venezuela opositsioon avaldas sotsiaalmeedias ka Marrero helisalvestise. 

USA, kes tunnustab sarnaselt umbes veel 50 riigile Guaidód Venezuela ajutise presidendina, on korduvalt hoiatanud president Maduro režiimi opositsioonijuhi või tema abide vahistamise eest. 

Guaidó kinnitas neljapäeval, et "ei lase ennast hirmutada" oma kantseleiülema kinnipidamisest.

"Tegemist oli võika, vulgaarse inimrööviga. Kuid see ei kalluta meid rajalt, millel me oleme", lisas ta. 

Ühendriikide president Donald Trump kinnitas teisipäeval taas, et kaalub "kõiki võimalusi" Maduro võimult eemaldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles